Επικοινωνία Κ. Σκρέκα με Κ. Καραμανλή και Θ.Λιβάνιο για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών

Επικοινωνία Κώστα Σκρέκα με τον Κώστα Καραμανλή και τον Θεόδωρο Λιβάνιο μετά τον ισχυρό σεισμό για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και τις δυνατότητες αποζημίωσης των πολιτών

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι νότια της Ελασσόνας, επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο κ. Σκρέκας συζήτησε με τους κ. Καραμανλή και Λιβάνιο για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που είναι σε εξέλιξη και τις δυνατότητες οικονομικής στήριξης των πολιτών οι περιουσίες των οποίων υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις περιοχές της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων στις οποίες έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια, όπως στο δήμο Φαρκαδόνας.

Σε επικοινωνία που είχε ο Τρικαλινός Υπουργός με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι την Πέμπτη θα μεταβούν στην περιοχή της Φαρκαδόνας κλιμάκια μηχανικών προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες.