Επίδομα θέρμανσης 2021: Τελευταία προθεσμία για τις αιτήσεις

Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η προθεσμία για τις διαδικτυακές αιτήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με το επίδομα θέρμανσης της τρέχουσας περιόδου και η πληρωμή αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς γίνεται η αίτηση

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν τη σχετική διαδικτυακή αίτηση, τότε επισκέπτονται την ειδική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Ακόμη, οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα τακτοποιούνται, εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως αν κάποιος δεν θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης, γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασης μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Είδη θέρμανσης που συμπεριλαμβάνονται στο επίδομα

Αναλυτικότερα, το επίδομα θέρμανσης αφορά σε αγορές που σχετίζονται με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα (πέλετ) υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από τη 15η Οκτωβρίου 2020, ημερομηνία από την οποία άρχισε η διάθεσή του.

Ο κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης. Επισημαίνεται πως, για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχρέωση καταχώρισης των παραστατικών στην εφαρμογή, έχει ο διακινητής πετρελαίου θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.), στο πληροφοριακό σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και η εκπρόθεσμη καταχώριση, μετά το πέρας των 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς, επιφέρει πρόστιμο στο μέλος ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ..

www.athensvoice.gr