Επιχείρηση «καθαρή πόλη» στα Τρίκαλα

Trikala 667

Καθαρή και ευπρεπισμένη πόλη, είναι το σύνθημα της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ήδη, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, βάσει του νόμου και της σχετικής κανονιστικής διάταξης, για τα διαφημιστικά πλαίσια και για τις αφίσες που ρυπαίνουν σημεία της πόλης των Τρικάλων ή των χωριών του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Τρικκαίων την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα απομακρύνει τα προεκλογικά περίπτερα που παραχώρησε στα κόμματα. Και βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού.

Υπενθυμίζει, παραλλήλως, την ανάγκη, να συνεχιστεί η προσπάθεια όλων για την ευπρέπεια στην πόλη. Τα σεβαστά και απαραίτητα πολιτικά μηνύματα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση της δημοκρατικής λειτουργίας. Πλέον, καθώς η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού της πόλης. Η αποκόλληση και απομάκρυνση αφισών από σημεία δημόσιων ή κοινόχρηστων χώρων, αποτελεί το πρώτο βήμα για την υιοθέτηση κανόνων ευπρέπειας.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, δίνεται αρκετός χρόνος, προκειμένου να υλοποιηθεί η αυτοδέσμευση για συμμετοχή στη θέσπιση αυτών των κανόνων. Από την ημέρα εκείνη και μετά, οι αφίσες θεωρούνται ρύποι θα ακολουθείται η αρμόζουσα διαδικασία, με την επιβολή – όπως σε πάμπολλες περιπτώσεις έχει συμβεί – των σχετικών προβλεπομένων προστίμων.

.