Επιχειρηματικά νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

epimelitirio trik

ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Παράταση μέχρι και το 2017 στην ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων
Παράταση μέχρι και το 2017 στην ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, στην ίδια τροπολογία προβλέπονται η υποχρέωση των εμπόρων που αποκτούν την ιδιότητα του εξαγωγέα να δηλώνουν στο ΓΕΜΗ τον προσδιορισμό των πρόσθετων στοιχείων, η σύσταση του θεσμού του Εγκεκριμένου Εμπόρου Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών στα πρότυπα του θεσμού που ισχύει για τους εμπόρους νωπών οπωροκηπευτικών, η αποτύπωση των υποχρεώσεων των εξαγωγέων προϊόντων διπλής χρήσης, καθώς και η θέσπιση υποχρέωσης στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια να προσαρμόσουν εντός 10 μηνών από την ψήφιση του νόμου, τα ηλεκτρονικά τους συστήματα για την ηλεκτρονική υποβολή και υποδοχή αιτήσεων με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, καθώς και για την ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των πιστοποιητικών καταγωγής για τα προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγή.

Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Νοέμβριο
Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, από -1,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφριά στο 0,3%, έναντι 0,4% που ήταν τον Οκτώβριο και στην ΕΕ στο 0,4% από 0,5% αντιστοίχως.

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες
Οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι ως προς τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. τον Νοέμβριο, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, ο βαθμός απαισιοδοξίας των Ελλήνων παρουσιάζει επιδείνωση, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο.

Αυξήθηκαν οι ανείσπρακτες οφειλές
Κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο από το 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συσσωρευμένες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο ήταν 76,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Στο 83% του κοινοτικού μέσου όρου ανήλθε η κατά κεφαλήν κατανάλωση
Στο 83% του κοινοτικού μέσου όρου ανήλθε η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα το 2013, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ έφτασε στο 73% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μείωση της τάξεως του 5,0% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία
Μείωση της τάξεως του 5,0% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2014, έναντι μείωσης 2,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2013 προς το 2012.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΟΣΙΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

4ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά: Τρόφιμα -Ποτά»
Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι σε ευχάριστη θέση να αναγγείλει την διοργάνωση του 4ου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου: «Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά» που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου – 31 Ιανουαρίου 2015.
Επιδιώκοντας την τόνωση των ελληνορωσικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων καθώς και την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων ιδιαιτέρως την κρίσιμη αυτή περίοδο για τις εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας και των χωρών της Ε.Ε., το 4ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο πραγματοποιείται παράλληλα με την Έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015», μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Εξασφαλίζοντας μια σημαντική ρωσική αποστολή δυνητικών συνεργατών – buyers, το Συμπόσιο θα αποτελέσει την καταλληλότερη πλατφόρμα συνάντησης για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας μέσω προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β.
Για διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στο Συμπόσιο και τα Β2Β μπορείτε να επικοινωνείτε με Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα τηλ. 210 69 81 127, 211 700 7043 ή στα e-mail: [email protected];[email protected]
Η Έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015» θα πραγματοποιηθεί 30 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2015 στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας στην Αθήνα. Για διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής στην Έκθεση επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή της «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2015» στο τηλ. 210 96 101 35 ή στα e-mail: [email protected]

24η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας “DETROP”
Η 24η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας “DETROP” παράλληλα με την 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου “OENOS” θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Πληρ: ΔΕΘ HELEXPO τηλ: 2310291111, 2106168888

Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών PROWEIN 2015
Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών PROWEIN 2015 θα διεξαχθεί στις 15-17 Μαρτίου 2015 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Πληρ:Enterprise Greece κος Παπαπαναγιώτου τηλ:2109982205 email: [email protected]

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις ζητήσεις ελληνικών προϊόντων που δέχεται το γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν στη Βουλγαρία και που ανακοίνωσε το Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυση εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές το GREEK EXPORTERS καταγράφει και παρουσιάζει κατά κλάδο, δραστηριότητα και προϊόν όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν και επεκτείνονται στο εξωτερικό καθώς και νέες εταιρείες με εξαγωγικό ενδιαφέρον.
Πληρ: GREEK EXPORTERS τηλ. 210-7481581, www.greekexporters.gr

-Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Τύνιδα ενημερώνει ότι επιχειρήσεις της Τύνιδας ενδιαφέρονται για εισαγωγή διαφόρων ελληνικών προϊόντων.
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα www.agora.mfa.gr/tn114

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές, όπως υποβάλλουν την προσφορά τους, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Δήμου, για την προμήθεια ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ & ΘΑΜΝΩΝ για τις ανάγκες του Τμήματος Πρασίνου & Κηποτεχνίας, ενδεικτικού προϋπ/σμού δαπάνης 4.423,00 € εκτός του ΦΠΑ, μέχρι και την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:30 μεσημβρινή οπότε και θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, στο Δήμο Τρικκαίων, Τμήμα Προμηθειών, (Ασκληπιού 18) 2ος όροφος.
Πληροφορίες: τηλ. 24313-51213.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: [email protected]
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

.