Επιχειρηματικά νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

epimelitirio trikalon3

ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΣΠΑ: Ολοκλήρωση όλων των επενδύσεων έως τον Ιούνιο του 2015
H εξέταση των αιτημάτων θεραπείας των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου- Υπηρεσιών» ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου οπότε και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όσων γίνουν αποδεκτά με σκοπό την έκδοση των αποφάσεων ένταξης έως 30 Ιουνίου 2014, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ. Επισημαίνεται ότι, λόγω της ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) όλες οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/6/2015.

Μηνιαία θα είναι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ
Μηνιαία θα είναι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, ενώ χιλιάδες ασφαλισμένοι θα αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ, εφόσον έχουν και τα δυο ταμεία και είναι μισθωτοί απασχολούμενοι με λιγότερες από 25 μέρες. Στον ΟΑΕΕ εντάσσονται και οι ορκωτοί λογιστές.

Θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στα Τρίκαλα
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στα Τρίκαλα, το οποίο έχει ως εξής:
Δευτέρα: 08:50 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Τρίτη: 08:50 – 14:00 & ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη: 08:50 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Πέμπτη: 08:50 – 14:00 & ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή: 08:50 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο: 08:50 – 14:00 & ΚΛΕΙΣΤΑ

Πρόγραμμα Erasmus για γυναίκες επιχειρηματίες
Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), είναι ο Εθνικός Διαχειριστής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, για την προσεχή διετία. Το Δίκτυο συμμετέχει στη Κοινοπραξία που υλοποιεί την πρόταση E4IC «Entrepreneurship For Innovative Change». Εταίροι στο πρόγραμμα είναι: η Ισπανία ( Fundacion Empresa-Universidad de Alicante de la Comunidad Valenciana και Innogate to Europe,Consultoria de Proyectos Europeos), η Πολωνία (Association “Education for Entrepreneurship”), η Ρουμάνια (Consiliul National al Intereprinderilor private Mici si Mijocii din Romania) και η Αγγλία (European Information Service Center ltd).
Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, παρέχεται η μοναδική δυνατότητα σε γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια ή σε φιλόδοξες νέες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση να μεταβούν από 1 έως 6 μήνες σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν, ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση, για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs και την δράση Ε4ΙC, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κυρίες Τσαλταμπάση Αποστολίνα, Κοπανάροβα Έλενα, Καρπενήση Βαϊα // e-mail: elena@oecon.gr, secretary@oecon.gr; Τηλ: +30 2310256360.

Εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών
Έως τις 20/06 έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών σύμφωνα με ανακοίνωση του Taxis. Η αρχική προθεσμία έληγε τη Δευτέρα 31/03.

Πρόγραμμα ΛΑΕΚ
Έως το τέλος του έτους έχουν το χρονικό «περιθώριο» οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,45%). Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου, ενώ το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για γαλακτοκομικά
Διακήρυξη Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Προμηθευτών του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού (ΠΟΝ) σε Γαλακτοκομικά Είδη, για κάλυψη αναγκών των Π. Πλοίων και Ν. Υπηρεσιών περιοχών Σαλαμίνας και Αττικής για δύο (2) έτη με δικαίωμα παράτασης μέχρι τρεις (3) μήνες εκτιμώμενου Π/Υ 400.000 € (άνευ ΦΠΑ).
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 29-04-14 και ώρα 11:00 π.μ.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
• Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)
• Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail
• Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
• Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

.