Έπεσε σε κώμα από ένα λουκούμι!

loukoumia et

Κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο υπέστη ανακοπή, καθώς το λουκούμι είχε φράξει τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει…

Δυσαναπλήρωτο κενό άφησε φέτος στο θερινό σινεμά η απουσία του ιδρυτή και ισόβιου προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, Μπαρμπή Βοζαλή. Επρόκειτο λοιπόν για τον άνθρωπο που έμαθε στους Λαρισαίους να βλέπουν σινεμά.

Κατά τη διακομιδή του τότε στο νοσοκομείο ο Μπαρμπής υπέστη καρδιακή ανακοπή, καθώς το λουκούμι είχε φράξει τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Οι γιατροί αφαίρεσαν το λουκούμι από τον οισοφάγο του ενώ επανέφεραν σε λειτουργία την καρδιά του μετά από καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Από τότε ο Μπαρμπής νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει στάσιμη και μη αναστρέψιμη. Μάταιες οι προσευχές φίλων και συγγενών, μάταιες και οι προσπάθειες των γιατρών καθώς εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση «φυτού» για πάντα.

Φέτος λοιπόν όσοι επιλέγουν έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας τις νύχτες του καλοκαιριού στη ζεστή Λάρισα δυσαρεστούνται που δεν είναι εκεί ο άνθρωπος που θα τους καλωσορίσει και θα τους οδηγήσει στη μαγεία του θερινού σινεμά. Ο Μπαρμπής εδώ και χρόνια εισήγαγε τους σινεφίλ στην υπόθεση της κάθε ταινίας, κάνοντας αναδρομές στο παρελθόν του κινηματογράφου και πολλές φορές αφήνοντας αιχμές στην εκάστοτε δημοτική αρχή για παραμέληση της τέχνης.

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος / newsit.gr