Επεισόδιο στο Αλιβέρι: Καυγάδισαν για ένα οικόπεδο και έβγαλαν όπλα

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αλιβέρι όταν οι διαφορές για περιουσιακά στοιχεία κατέληξαν σε πυροβολισμούς. Τα “αίματα άναψαν” στις 10:30 το πρωί όταν δύο οικογένειες ρομά διαπληκτίστηκαν για κτηματικές διαφορές που έχουν για ένα οικόπεδο.  Μάλιστα, στη μία οικογένεια βρίσκονταν και συγγενείς της από τη Θεσσαλονίκη που ήρθαν σε αντιπαράθεση με μέλη της δεύτερης οικογένειας.

Βγήκαν τα όπλα και ο καυγάς κατέληξε σε άσκοπους πυροβολισμούς. Στον οικισμό έσπευσαν αστυνομικοί που προχώρησαν σε συλλήψεις. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άνδρες, μέλη των δύο οικογενειών. Πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα, τον 43χρονο γιο του και τον 19χρονο εγγονό του καθώς επίσης και δύο ακόμη άνδρες ηλικίας 30 και 24 ετών, που φέρεται να είναι αδέρφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους άνδρες συνελήφθησαν στον κόμβο της Χάλκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ από τη Λάρισα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή, για άσκοπους πυροβολισμούς.  Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία και για κλοπή καθώς τα κυνηγετικά όπλα με τα οποία πυροβόλησαν στον αέρα διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένα.

e-thessalia.gr