Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία του Βόλου

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, σήμερα το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου. Άνδρες του Λιμεναρχείου προσήγαγαν, με την κατηγορία της “απείθειας”, επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση, τον Κώστα Στεργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, και την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και αντιπρόεδρο του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, καθώς και τον Αποστόλη Ριζόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Βόλου. Λίγο αργότερα, και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, για τα οποία θα κάνουν ένσταση.

Οι διοργανωτές, καλούν τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν την προσπάθεια δίωξης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Να καταγγείλουν το σημερινό περιστατικό και την προσαγωγή των συναδέλφων τους. Να στείλουν μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα φιμώσει τα στόματά τους, προειδοποιώντας ότι θα επιμείνουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους για τη ζωή και την υγεία όλων.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικήσεων από σωματεία και φορείς της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας και σωματείων από το χώρο της Υγείας, διεκδικώντας μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Η συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Ντίνου Μηνδρινού ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα είπε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 60% των οργανικών θέσεων. Η μόνη προκήρυξη που έγινε στον καιρό της πανδημίας ήταν για 10 άτομα, ενώ υπάρχουν 425 κενά. Ανέφερε ακόμα ότι η λειτουργία του νοσοκομείου επί της ουσίας στηρίζεται στο φιλότιμο και τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό. Τελειώνοντας κατήγγειλε τη μετατροπή του “Αχιλλοπούλειου” σε Νοσοκομείο μιας νόσου και αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της αύξησης της χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών καθώς και την ανάγκη διενέργειας μοριακών tests σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος είπε ότι σήμερα, την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και την χώρα μας, η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα και που οδήγησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ.α. Τα νοσοκομεία έμειναν υποστελεχωμένα την στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Ρούσσα, λιμενικός με πολιτικά, προσπάθησε να σταματήσει την ομιλία, κάτι που δεν έγινε με την παρέμβαση των συνδικαλιστών και η διαδήλωση συνεχίστηκε. Το λόγο πήρε η Βούλα Ευθυμίου, πρόεδρος των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, η οποία έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση των λιμενικών αρχών που εκτελούσαν άνωθεν εντολές με στόχο τη φίμωση και την τρομοκράτηση του λαού.
Είπε ακόμα ότι εκτός από το νόμιμο υπάρχει και το ηθικό και ότι εμείς που έχουμε ταξική συνείδηση αρνούμαστε να κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας όταν συνάνθρωποί μας υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για την επιβίωση τους μέσα στα νοσοκομεία. Αγωνιζόμαστε για να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια, χωρίς άγχος και χωρίς εφιάλτες.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Κώστα Γερογιάννη γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) όπου τόνισε ότι «το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων».

Τελευταίος ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» όπου είπε τα εξής: “Το Λιμενικό εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης προσπαθεί να διαλύσει και να κάνει και συλλήψεις σήμερα στη συγκέντρωσή μας. Τονίζουμε ότι το εργατικό κίνημα μαζί με τους συνταξιούχους και τους φορείς θα είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά του. Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να κατεβάσουν τα χέρια από το λαϊκό κίνημα. Να γνωρίζουν ότι το λαϊκό κίνημα ούτε φιμώθηκε και σε πιο μαύρους καιρούς ούτε πρόκειται να φιμωθεί γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του. Η σημερινή μας κινητοποίηση στέφθηκε με επιτυχία όπως τη σχεδιάσαμε. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στο Νοσοκομείο”.

e-thessalia.gr