Επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη» ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τον Ευρ. Στυλιανίδη

 

skrekas-stilianidis

 

 

 

Κύκλο επαφών με τους υπουργούς της Κυβέρνησης έχει εγκαινιάσει εδώ και λίγες μέρες ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας. Μια από τις πρώτες του συναντήσεις ήταν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίο έθεσε το θέμα αναθεώρησης του «Καλλικράτη» και άρση της αδικίας για τον Νομό μας με την δημιουργία τουλάχιστον άλλων δυο Δήμων, όπως και οι αρχικοί άλλωστε σχεδιασμοί προέβλεπαν.

Ο κ. Κ. Σκρέκας θεωρεί μείζονος σημασία την προώθηση αυτού του αιτήματος και διαπίστωσε πως και οι σκέψεις του υπουργού κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. «Δεν μπορεί να εξακολουθήσει αυτή η αδικία για τον Νομό μας και τουλάχιστον σε ότι με αφορά θα πιέσω προς πάσα κατεύθυνση για επανασχεδιασμό του «Καλλικράτη» και την δημιουργία περισσότερων Δήμων στο Νομό μας, έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι πραγματικά λειτουργικοί» δηλώνει ο κ. Κ. Σκρέκας ο οποίος υπογραμμίζει και την θετική διάθεση με την οποία βλέπει η Κυβέρνηση το θέμα.

Ο βουλευτής Τρικάλων ενημερώθηκε από τον υπουργό για την έγκριση ποσού 299 εκ. € τα οποία θα διατεθούν μέσω ΣΑΤΑ στους ΟΤΑ όλης της χώρας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στους Δήμους της περιοχής μας να προωθήσουν αναπτυξιακά έργα και επενδυτικές δράσεις.

Ο κ. Σκρέκας επέμεινε στην ανάγκη συνέχισης κοινωνικών προγραμμάτων  όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο εξυπηρετεί ηλικιωμένους και ανήμπορούς πολίτες κυρίως σε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής μας, με τον κ. Στυλιανίδη να τον ενημερώνει πως με Νομοθετική Πράξη το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο συνέχισής του.

Ακόμη ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε από τον υπουργό πως ήδη ελήφθη η απόφαση για επιχορήγηση του προσωπικού Μερικής Απασχόλησης στους Δήμους, ενώ εστάλη εγκύκλιος προκειμένου να κάνουν αυτοί τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτοι προσωπικού για τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ κλπ.. Παράλληλα δε εξασφαλίστηκε ένα ποσό ύψους 1 εκ. € περίπου το οποίο θα διατεθεί στους σχολικούς τροχονόμους, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία που αυτοί υφίστανται εδώ και πολλούς μήνες.

 

 

 

.