Εορτή Αγίου Εφραίμ Τρίκκης στη γενέτειρά του

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος εορτάστηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, με επίκεντρο τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων, εκεί όπου κατά παράδοση βαπτίσθηκε ο Άγιος και φυλάσσετε απότμημα Ιερού του Λειψάνου.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου Χοροστάτησε ο παρεπιδημών στην πόλη μας, συμπατριώτης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου ενώ προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος

Ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκιουλέκας στο σύντομο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα ομίλησε περί του προσώπου και του έργου του σήμερα τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία Αγίου Εφραίμ.