Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

DSC01932

 

 

 

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και συμπλήρωσης 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου», ομιλία από τον Υπτγο ε.α κ. Κωνσταντίνο Κουβάτη με θέμα: «Οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά τον Α΄ και Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο».

DSC01911

Στην παραπάνω ομιλία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, προσκεκλημένοι της Σχολής, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της.

Στις 21 Νοεμβρίου 2012 Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, δοξολογία στον Ι.Μ. ναό του Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Θρησκευτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης στο Μνημείο πεσόντων στο Στρατόπεδο «Καβράκου».

Στη συνέχεια ακολούθησε έκθεση φωτογραφίας σε αίθουσα της Σχολής, με υλικό από τις επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στους αγώνες του έθνους, καθώς και από σύγχρονες δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

.