Εντυπωσιάζουν τα μοναδικά έργα τέχνης του Τρικαλινού ζωγράφου Γιώργου Ραμούζη

Ο Γιώργος Ραμούζης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1955. Από νεανική ηλικία αγάπησε και ασχολήθηκε με την ζωγραφική.

Παρακολούθησε μαθήματα τόνου και χρωματολογίας στην Αθήνα, κοντά στον Ανδρέα Ρηγόπουλο, συνεχίζοντας να μελετά την τέχνη και να ζωγραφίζει με μία δικιά του τεχνοτροπία. Έτσι σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ δημιουργικό ταλέντο,  που διαλέγει με αυθορμητισμό τα θέματα του από την καθημερινότητα και δημιουργεί φόρμες προχωρημένης συνθετικής δικής του υφής.

Με σαφείς αναφορές στον εμπρεσιονισμό, ο κάθε πίνακας του αποπνέει μία αίσθηση υψηλής ευθύνης, μία υπευθυνότητα και μία ευαισθησία. Έργα του Γιώργου Ραμούζη υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και στο εργαστήριο κορνιζοποιιείας της συζύγου του στην οδό Αθαν. Διάκου 2 των Τρικάλων.

 

Ερωτ: Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείτε με την ζωγραφική;

Απάντ: Από μικρός μου άρεσε να σκιτσάρω πρόσωπα και αντικείμενα, είχα ταλέντο στη ζωγραφική και σιγά-σιγά το αξιοποίησα με πολύ δουλειά.

Ερωτ: Παρακολουθήσατε κάποια μαθήματα και αν ναι που;

Απάντ: Παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής για τρία χρόνια κοντά στο ζωγράφο Ανδρέα Ρηγόπουλο, που ομολογουμένως μου μετέδωσε πολλά πράγματα γύρω από την τέχνη.

Ερωτ: Από πού αντλείτε τα θέματα των έργων σας;

Απάντ: Διαλέγω τα θέματα που ζωγραφίζω από την καθημερινότητα γύρω μου. Ακόμη και από ένα καλό βιβλίο που θα διαβάσω, μπορώ να αντλήσω πολλές εικόνες.

Ερωτ: Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Απάντ: Τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι λάδια και ακρυλικά.

Ερωτ: Αγοράζει σήμερα ο κόσμος πίνακες ζωγραφικής ή γενικά θεωρείται ένα «ακριβό» είδος, που ενδεχομένως απευθύνεται σε λίγους;

Απάντ: Για να αγοράσει κάποιος ένα πίνακα πρέπει να έχει κάποια παιδεία ή να τον συγκινήσει ένα θέμα, διότι όλοι μας μέσα μας έχουμε ένα κριτήριο επιλογής, άσχετα αν πολλές φορές δεν μπορούμε να το εκδηλώσουμε. Ο θεατής από τους πίνακες που θα δει θα διαλέξει αυτόν που θα τον συγκινήσει. Και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον ζωγράφο. Αυτός πρέπει να βάλει τον θεατή μέσα στο έργο με το σχέδιο, με την προοπτική και το χρώμα.

Τα έργα του Γιώργου Ραμούζη μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα «Περίτεχνο», Αθαν. Διάκου 2 στα Τρίκαλα.