Εντυπωσιακός και χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και ουσιαστικά αλάνθαστος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης Γυμναστικής που έγινε στη Βασιλεία. Ο Ελληνας βαθμολογήθηκε με 15.400 βαθμούς με τους αντιπάλους του να μην μπορούν να φτάσουν τον κορυφαίο αθλητή που είχε και τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμά του (6.300). Αυτό ήταν το 5ο χρυσό μετάλλιο του Πετρούνια στον συγκεκριμένο θεσμό, όπου δεν χάνει από το 2015.

Παρά την απραξία του για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων στην αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό ώμο, αυτό που κατάφερε ο Πετρούνιας ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και ξεπέρασε τον θρυλικό Γιούρι Κέκι που είχε και εκείνος τέσσερα μετάλλια. Ο μόνος άλλος Ελληνας αθλητής με πέντε χρυσά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική είναι ο Βλάσης Μάρας.

Να σημειώσουμε πως ο Πετρούνιας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς ακόμη εκκρεμεί ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο οποίος έχει αναβληθεί τρεις φορές ως τώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

Πίσω από τον Πετρούνια τερμάτισαν: ο Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 15.033, ο Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14.900, Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.866, ο Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.733, ο Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.666, ο Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.666 κι ο Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.658.

liberal.gr