Εντυπωσιακό πανετόνε με campari και κρέμα μανταρινιού, έτοιμο σε 20 λεπτά

Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε έτοιμες φέτες αποξηραμένων μανταρινιών) και αξιοποιεί υπέροχα το ιταλικό γλυκό ψωμί των Χριστουγέννων, το πανετόνε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το campari με aperol, λικέρ μαρασκίνο ή ακόμα και με φρεσκοστιμμένο χυμό από ρόδι.

 
 

Υλικά για τη Συνταγή

1 πανετόνε (750 γραμμαρίων) κατά προτίμηση με αμύγδαλα και εσπεριδοειδή

 

Για την κρέμα

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη

 

6 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε

30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

3-4 κουταλιές της σούπας campari

 

Ξύσμα και χυμό από 4 μανταρίνια

 

Για τη διακόσμηση

Αποξηραμένες φέτες από 4 μανταρίνια*

Εκτέλεση

1.Αρχικά χτυπήστε σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να κρατάει το σχήμα της. Προσθέστε το μασκαρπόνε και χτυπήστε απαλά.

2.Στη συνέχεια ρίξτε τη μισή ποσότητα από την ζάχαρη άχνη, το ποτό, το ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας από τον χυμό των μανταρινιών.

 

3.Ανακατέψτε απαλά να ενωθούν, δοκιμάστε και αν χρειαστεί, προσθέστε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Επίσης συμπληρώστε με επιπλέον χυμό, ρίχνοντας 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και δοκιμάζοντας την γεύση. Βάλτε στο ψυγείο και συνεχίστε με το στήσιμο του γλυκού.

4.Κόψτε οριζόντια το πανετόνε σε 5 φέτες, ανάλογα βέβαια και με το ύψος του. Αν είναι πιο χαμηλό στο ύψος, θα είναι αρκετές 4 φέτες.

5.Τοποθετήστε την φέτα βάση του πανετόνε σε μια πιατέλα, απλώστε το ένα πέμπτο της κρέμας και ισιώστε το ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Επαναλάβετε το ίδιο με τις υπόλοιπες στρώσεις και τελειώστε με μια στρώση κρέμας.

6.Διακοσμήστε με τις αποξηραμένες φέτες μανταρινιού, αχνίστε με τη ζάχαρη και απολαύστε!!!

*Συνταγή για αποξηραμένες φέτες μανταρινιού (μη βρώσιμες)

Οι αποξηραμένες φέτες εσπεριδοειδών δεν είναι βρώσιμες, οπότε θα πρέπει να τις αφαιρέσετε πριν το σερβίρισμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 110ο C ή στον αέρα στους 90ο C. Πλύντε και στεγνώστε 4 μανταρίνια. Όπως είναι με τη φλούδα τους κόψτε τα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Στεγνώστε τις φέτες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, λαδώστε τις ελαφρά και τοποθετήστε τις στο ράφι του φούρνου σας, αραιά μεταξύ τους. Ψήστε τις για 2 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν τελείως, αναποδογυρίζοντάς τες στη μέση της διαδικασίας. Αφήστε τις να κρυώσουν και φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο.

Συνταγή από: sainsburysmagazine.co.uk

topontiki.gr