Οι εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες της Βένιας Μητροπάνου φιλοξενούνται στη Gallery ΑΛΜΑ των Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκαν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της νέας συλλογής με χειροποίητες τσάντες, κοσμήματα και εσάρπες της Βένιας Μητροπάνου, συζύγου του αξέχαστου κορυφαίου ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου, η οποία βρέθηκε στα Τρίκαλα ειδικά γι’ αυτό τον λόγο.. Η έκθεση φιλοξενείται στην Gallery των Τρικάλων ΑΛΜΑ, (Καρανάσιου 13),ιδιοκτησία της κ. Μαρίας Αλμπάνη. Όλα τα εκθέματα της συλλογής είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μοναδικά και μπορούν οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές να επισκέπτονται την έκθεση όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Το βασικό “υλικό” της Βένιας είναι η μνήμη.

Παλιές δαντέλες, υφάσματα και ιδιαίτερα στοιχεία… που ταξιδεύοντας, ανακάλυψε στα παζάρια της Ευρώπης και της Ανατολής, μεταμορφώνονται σε μοναδικά κοσμήματα που δένονται δημιουργικά με ημιπολύτιμους λίθους και πέρλες. Κολιέ και βραχιόλια από όνυχα, παλιές βενετσιάνικες χάντρες, λάβες και φεγγαρόπετρες, συνδυάζονται με τη γοητεία μιας μεταξωτής φούντας ή μιας χάντρας από βελούδο που έφτιαξε η ίδια.

Δεν είναι όμως μόνο τα κοσμήματα…

Τα τελευταία χρόνια “παρουσιάζει” χειροποίητες τσάντες και εσάρπες χρησιμοποιώντας παλιωμένα δέρματα, ιδιαίτερα υφάσματα και παλιά ελληνικά υφαντά. Όλα αυτά κάνουν τις “δημιουργίες” της μοναδικές γιατί δεν υπάρχουν τις περισσότερες φορές τα αντίστοιχα υλικά για την επανάληψή τους, αλλά και γιατί η ίδια προτιμά τη διαφορετικότητα…

Ωράριο Λειτουργίας
Σάββατο 10.00 – 16.00 και 18.00 – 21.00.
Κυριακή 10.00 – 16.00.