Εντατικές προετοιμασίες για το άνοιγμα δημοτικών- νηπιαγωγείων την Δευτέρα στα Τρίκαλα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Σήμερα παρουσιάστηκαν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προετοιμασία των αιθουσών.

Όπως υπογράμμισε στο trikalaIN.gr, ο αναπλ. Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων Γεώργιος Κωνσταντάκος, ένα σημαντικό ζήτημα είναι η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μετακινούνται μικρές ομάδες παιδιών στα σχολεία με ταξί, η καθαριότητα των σχολικών μονάδων και ο αριθμός των μαθητών στην τάξη.

Τα τμήματα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων θα λειτουργήσουν με 15 μαθητές στην τάξη και με την απόσταση των θρανίων να είναι στο 1,5 μέτρο. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής ανά εβδομάδα. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ενώ για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς η λήξη του σχολικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου.