Εντατικά «φροντιστήρια» Τσίπρα για το ντιμπέιτ -Γκρίνια για την επικοινωνιακή καμπάνια

Προσωπική «μάχη» με στόχο να γυρίσει το «παιχνίδι» της κάλπης υπέρ του, δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η παρουσίαση του Προγράμματος στη Θεσσαλονίκη θύμισε σε πολλούς «ξαναζεσταμένο φαγητό» και η συνέντευξη τύπου μια επανάληψη της ήδη γνωστής του επιχειρηματολογίας.

tsipras-alexis-deth-708 0

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, ο προβληματισμός και η απογοήτευση από τα μαντάτα των δημοσκοπήσεων είναι εμφανής και ρίχνουν όλο το βάρος, ώστε να αποτραπεί η μεταστροφή της εκλογικής μάζας. Επιπλέον, η αποσυσπείρωση που ταλανίζει το κόμμα έχει συνεισφέρει στο να σημάνει «κόκκινος συναγερμός» στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, παραδέχτηκε σε σχετική ερώτηση από τη ΔΕΘ ότι «υπάρχουν προοπτικές για να συσπειρώσουν δυνάμεις», αν και είναι κοινή διαπίστωση ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά.

«Άνευρη» η επικοινωνιακή καμπάνια

Μέτρια, προς το παρόν, σε επίπεδο επιδόσεων κρίνεται- από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – η προεκλογική καμπάνια του κόμματος, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο δίλημμα «παλιό-νέο», ενώ άλλοι μιλούν ακόμα και για «λάθος προεκλογικό αφήγημα».
Δεδομένων των συνθηκών, δεν ήταν τυχαία ούτε η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των συνεργασιών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται πια να μιλά ανοικτά για συνεργασίες και έχοντας– παλαιότερα- αποκλείσει τους πάντες και τα πάντα, στην παρούσα φάση η λέξη «αυτοδυναμία» αντικαθίσταται από τη λέξη «συνεργασία».

Εντατικά «φροντιστήρια» Τσίπρα για το ντιμπέιτ

Με την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο γραφείο του για να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ήδη τα πρώτα σημειώματα έχουν ετοιμαστεί από μια «σφιχτή» ομάδα συνεργατών του, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκος Παππάς.
Προς το τέλος της εβδομάδας δε, θα πάρει το δρόμο για τη βόρεια Ελλάδα με πρώτο «σταθμό» τα Γιάννενα.

 

Πηγή: iefimerida.gr