Ένοπλη ληστεία σε γνωστό ξενοδοχείο στο Παρίσι με λεία-μαμούθ

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, όταν ληστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ritz και έκλεψαν κοσμήματα αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ληστέςπου δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο, έσπασαν τις τζαμαρίες του ξενοδοχείου και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή τριών υπόπτων αλλά άλλοι δύο δράστες φαίνεται ότι έχουν διαφύγει.

Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μεταδίδει ότι τα κοσμήματα αξίζουν 4,7 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα. Πηγές της αστυνομίας, όμως, αναφέρουν ότι τα κλεμμένα κοσμήματα κοστίζουν «αρκετά εκατομμύρια ευρώ».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο βρετανικό Sky News ότι άκουσε «τουλάχιστον 10 πυροβολισμούς»

«Οι γονείς μου και εγώ καθόμασταν στο μπαρ Χέμινγκγουεϊ στο Ritz για ένα ποτό και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε όταν ακούσαμε φωνές και υπάλληλοι μας είπαν να πέσουμε κάτω» είπε ο Νικ, και συνέχισε:

Ένας άντρας που φορούσε μια μάσκα του σκι βγήκε τρέχοντας από την πόρτα του μπαρ ακριβώς μπροστά από τον πατέρα μου. Κρατούσε ένα τσεκούρι.

Ο ίδιος είπε ότι ο κόσμος άκουσε πυροβολισμούς και έτσι κρύφτηκαν όλοι πίσω από το μπαρ και έμειναν εκεί για τουλάχιστον έξι λεπτά.

cnn.gr