Ενημερωτική ημερίδα για το Εθνικό σχέδιο ανθεκτικότητας και ανάπτυξης διοργανώνει ο Παπαστεργίου

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, οργανώνει την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 15.00 μ.μ., διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τους Δημάρχους όλης της Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωσή τους αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και την αξιοποίηση των πόρων του, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της χώρας.

Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος οι Υπουργοί: ΕσωτερικώνΜάκης Βορίδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Αναπληρωτές Υπουργοί: Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στην ημερίδα θα αναπτύξει το θέμα « Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδας περνάει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης  «Ελλάδα 2.0» είναι ένα Εθνικό  Πρόγραμμα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με πόρους που ξεπερνούν τα 57 δις ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα.