Ενημέρωση των Σπουδαστών της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων

Τη Δευτέρα 4/3 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενημέρωσης στη Σχολή Ξυλογλυπτικής και Διακοσμητικής Επίπλου Καλαμπάκας από κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αποτελούμενο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας, εντεταλμένο σε θέματα τουρισμού, κ. Ιωάννη Μπουτίνα, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Αθανασίου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ.Ευθύμιο Γκατζήμα.

Το κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας καλωσόρισε στη Σχολή ο Διευθυντής της κ. Σωτήρης Ζαμπούρας, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για διάφορα λειτουργικά και άλλα θέματα.

Η εκδήλωση – ενημέρωση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των σπουδαστών της Σχολής, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων.Σκοπός της ενημέρωσης των σπουδαστών της Σχολής ήταν η επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς και όλα όσα πρέπει να κάνουν για να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουτίνας έκανε αναφορά στις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται στον τομέα του τουρισμού και πιο συγκεκριμένα στον βιωματικό τουρισμό, με το να δημιουργήσουν επιχειρήσεις που θα παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να δει από κοντά πώς σκαλίζεται ένα ξύλο και όλη την πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος της δημιουργίας ενός μικρού ξυλογλύπτου.

Από τους εκπροσώπους της Δ/νσης Ανάπτυξης παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνουν οι σπουδαστές για την δημιουργία και την διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων και για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Και από τους τρεις ομιλητές τονίστηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι πάντα δίπλα στους σπουδαστές για ό, τι χρειαστούν. Μάλιστα, αν προκύψουν άλλες απορίες τους για διάφορα θέματα, θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.