Ενημέρωση και τιμωρία

dimarxeio trikalon

Η διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από τα μεγάλα και δυσεπίλυτα (όπως αποδεικνύεται) προβλήματα της καθημερινότητας, την έλλειψη προσωπικού και τους ασυνείδητους πολίτες, που κάνουν πιο δύσκολο το έργο τους.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί δικαιολογία για την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει. Δυστυχώς, δεν είναι αρκετή η προσπάθεια που καταβάλλεται, γιατί οι δημότες κρίνουν εκ του αποτελέσματος.

Και το αποτέλεσμα είναι, ότι δεν σημειώνεται βελτίωση στα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. Φαίνεται ότι η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, από πλευράς δημοτικής αρχής, δεν αποδίδει καρπό.

Η αλλαγή της κακής νοοτροπίας πολλών, δυστυχώς, πολιτών, δεν μπορεί να γίνει με «καμπάνιες» και με καλό τρόπο. Η διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, επομένως, πρέπει να σκληρύνει τη στάση της, γιατί κάποιοι συμμορφώνονται μόνο αν τιμωρηθούν.

Κι αυτοί είναι όσοι δεν έχουν παιδεία. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός τους αυξήθηκε και έτσι φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε. Είναι τραγικό και απαράδεκτο, π.χ., να λένε από τον Δήμο ότι δεν πρέπει να βγάζουμε παλιά ογκώδη αντικείμενα στα πεζοδρόμια και σε κοινόχρηστους χώρους και το φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται.

Ούτε θα συναντήσει κάποιος, από εμάς που έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό, πεταμένα ογκώδη αντικείμενα και ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων.

Ή άδειους κάδους απορριμμάτων και έξω από αυτούς, τις σακούλες με τα απορρίμματα! Επειδή, λοιπόν, κάποιοι παραμένουν ασυνείδητοι, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα, για να αρχίσουν να συμμορφώνονται.

Εφόσον δεν καταλαβαίνουν με το καλό, πρέπει να αισθάνονται τον φόβο της τιμωρίας. Η κατάσταση, πάντως, θα πάρει δεκαετίες για να διορθωθεί.

Αν, τελικά, διορθωθεί, γιατί αμφιβάλλουμε σοβαρά γι’ αυτό.

.