Ενημέρωση για τη δημοσιογραφία στη σύγχρονη εποχή στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων υποδέχτηκαν την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 στο αμφιθέατρο του σχολείου τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ κ. Αλέξανδρο Ζαούτσο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του, με αφορμή τη διδακτική ενότητα των Νέων Ελληνικών «Σύγχρονες μορφές ενημέρωσης».

Μέσα σε δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν με έναν εναλλακτικό, πιο άμεσο και ελκυστικό τρόπο τη διδακτική ενότητα και να κατανοήσουν όρους και ζητήματα σχετικά με τον ρόλο του δημοσιογράφου, την εγκυρότητα και αξιοπιστία των ειδήσεων, την κατευθυνόμενη ενημέρωση και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η όλη προσέγγιση στηρίχτηκε κυρίως στη συζήτηση, αφού ο κ. Ζαούτσος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους μαθητές. Οι τελευταίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι,τόσο από το περιεχόμενο όσο και από το κλίμα της συζήτησης, και θέλησαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον ομιλητή.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ευχαριστούν θερμά τον κύριο Αλέξανδρο Ζαούτσο για την συμμετοχή του σε αυτή την εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών.