Ενημέρωση για συγγενείς πεσόντων στο Επος του 1940

Ο Δήμος Τρικκαίων ανταποκρίνεται και γνωστοποιεί στοιχεία επικοινωνίας για τη διαδικασία αναζήτησης οστών

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους συγγενείς πεσόντων στο Επος του 1940 για τις δυνατότητες επικοινωνίας και αναζήτησης των οστών. Μετά από επικοινωνία του προέδρου της «Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41», πρ. Υπουργού και πρ. Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, η Ενωση απέστειλε κείμενο, προς γνωστοποίηση των σχετικών στοιχείων επικοινωνίας.
Ο κ. Παπαστεργίου, στη σχετική απαντητική επιστολή επισημαίνει τη σημασία αυτής της ενέργειας «στην πόλη με τους νεκρούς ήρωες του Υψώματος 731», όπου «η ιστορική μνήμη οφείλει να παραμένει ζωντανή και ισχυρή».
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Ανακοίνωση

Για τους συγγενείς των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρειο Ήπειρο

Την 22α Ιανουαρίου 2018 μετά από Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, άρχισε επισήμως η αναζήτηση των οστών των 7.976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 –  41 στη Βόρεια Ήπειρο, που σχεδόν στο σύνολό τους επί 78 χρόνια παραμένουν  άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

Οι αναζητήσεις – εκταφές άρχισαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Για τον εντοπισμό των οστών των πεσόντων και την αναγνώριση της ταυτότητας οι συγγενείς μπορεί να απευθύνονται:

https://dis.army.gr/el/content/search-casualties