Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Τρικάλων

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων, το οποίο στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων (Κονδύλη τέρμα). Δικαίωμα εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο έχουν εργαζόμενοι ανήλικοι άνω των 14 ετών οι οποίοι παράλληλα με την εργασία τους επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο, και όλοι οι ενήλικες ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι.

Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη ,ενώ η φοίτηση στα Εσπερινά Λύκεια είναι τετραετής: η Α και η Β Λυκείου του Εσπερινού αντιστοιχούν στην Α Λυκείου του πρωινού, ενώ η Γ και η Δ Εσπερινού Λυκείου στη Β και Γ του ημερήσιου αντίστοιχα.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 6μ.μ και ολοκληρώνονται στις 9.40μ.μ. Οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί πλέον, στην Δ Λυκείου οι μαθητές που επιθυμούν –  εφόσον έχουν παρακολουθήσει και την Γ Εσπερινού, έχουν  ολοκληρώσει δηλαδή τουλάχιστον δυο χρόνια σπουδών σε Εσπερινό Λύκειο – μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Οι τελειόφοιτοι/απόφοιτοι Εσπερινής Εκπαίδευσης εξετάζονται με διαφορετικούς όρους σε σχέση με τα Ημερήσια Λύκεια, διεκδικώντας ειδικό ποσοστό(1%) επί των συνολικών θέσεων στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες από 6μ.μ   έως 9.30μ.μ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24310-20956

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου –Λυκειακών τάξεων Τρικάλων συγχαίρει θερμά τους παρακάτω μαθητές του σχολείου για την είσοδό τους σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εύχεται καλές σπουδές και πάντα επιτυχίες.

Αλεξίου Θεόδωρος – Τεχνολόγων Γεωπόνων(Λάρισα)

Γκαραγκούνη Ζωή – Φιλολογίας (Ιωάννινα)

Κοκόρας Κωνσταντίνος- Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών Θεσ/κης

Κοντοτόλη Μαρίνα- Κοινωνικής Πολιτικής (Αθήνα)

Κοσμάς Μιχαήλ – Άγγελος  – Νοσηλευτικής (Λάρισα)