Εγγραφές στο 1o ΕΠΑΛ Πύλης

epal pylis

Από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Πύλης ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2015-2016.

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 8:30 έως 13:30μ.μ. στο κτηριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Πύλης. Για πληροφορίες σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24340 22540.

• Δικαίωμα εγγραφής για την Α’ Τάξη έχουν όλοι οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου. Στην Β’ Τάξη δικαίωμα εγγραφής έχουν οι προαγόμενοι της Α’ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου. Μπορούν επίσης να εγγραφούν κατευθείαν στην Β’ τάξη, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που πέρασαν την Α’ τάξη στο Γενικό Λύκειο.

• Δικαίωμα εγγραφής για την Β’ Τάξη ενήλικες απόφοιτοι Γ΄ Λυκείου κάτοχοι απολυτηρίου( ΕΠΑΛ και ΓΕΛ), παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας του τομέα που θα επιλέξουν.

Οι απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου) μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, και Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 3, μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις. Επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές.
Στην Α’ Τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Πύλης λειτουργούν τρείς ομάδες προσανατολισμού:
1. Τεχνολογικών Εφαρμογών
2. Διοίκησης και Οικονομίας
3. Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής
Στην Β’ Τάξη θα λειτουργήσουν τέσσερις τομείς και τέσσερις ειδικότητες:
Τομέας : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
Τομέας : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
1. Τεχνικός Οχημάτων
Τομέας : ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
1. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
Τομέας : ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Πληροφορίες καθημερινά 8:30 – 1:30 στο 1ο ΕΠΑΛ Πύλης, τηλ. 2434022540 .
Επίσης ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Πύλης συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους εύχεται καλή ακαδημαϊκή χρονιά, υγεία και καλές σπουδές.

.