Εγγραφές – Μετεγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων ανακοινώνεται ότι ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2017-2018.

Στο 2ο ΕΠΑΛ λειτουργούν πέντε τομείς:

1.Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

2.Διοίκησης και Οικονομίας

3.Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

4.Εφαρμοσμένων Τεχνών

5.Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

 

και έντεκα ειδικότητες:

1.Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

2.Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

3.Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό

4.Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

5.Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής

6.Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

7.Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

8.Βοηθός Νοσηλευτή

9.Γραφικών Τεχνών

10.Αισθητικής Τέχνης

11.Κομμωτικής Τέχνης

Οι απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου) μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις και Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4 μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ εάν φοιτήσουν και στο 4ο έτος (μαθητεία), αποκτούν Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 5. Επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Πανελλαδικές Εξετάσεις για ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές.

Το σχολείο ενημερώνει ότι στις εγγραφές-μετεγγραφές στα ΕΠΑΛ από φέτος έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές.

Εγγραφές σε δύο βήματα:

1ο Βήμα – Από Δευτέρα 19η Ιουνίου έως Παρασκευή 23η Ιουνίου 2017.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   https://e-epal.minedu.gov.gr

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο σχολείο. Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.  Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxisμπορούν να απευθύνονται στους Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. προτίμησής τους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω των προσωπικών τους κωδικών taxis, την προτίμηση που τους υποβάλλουν εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση, οι κηδεμόνες των ανήλικων ή οι ενήλικες μαθητές/τριες.

2ο Βήμα – Από Δευτέρα 26η Ιουνίου έως Παρασκευή 30η Ιουνίου 2017

Μετά την οριστική κατάταξή τους στο ΕΠΑ.Λ προτίμησής τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν από την 26η έως την 30ή Ιουνίου 2017 για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή στη σχολική μονάδα που επιλέχθηκαν προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση.

Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες τους που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή (e-epal) μπορούν να απευθύνονται στο 2ο  ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων κατά τις ώρες λειτουργίας του, όπου εκπαιδευτικοί του σχολείου θα βοηθούν όσους επιθυμούν να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής. Οι κηδεμόνες οφείλουν να γνωρίζουν τους κωδικούς taxis, το e-mail τους και να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και την ταυτότητα του μαθητή για τη σωστή καταχώρηση των στοιχείων.

Λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων το σχολείο θα λειτουργήσει ως εξής:

Δευτέρα 19 Ιουνίου από 8:30 – 13:30

Τρίτη 20 Ιουνίου από 12:00 – 13:30

Τετάρτη 21 Ιουνίου από 12:00 – 13:30

Πέμπτη 22 Ιουνίου από 8:30 – 13:30

Παρασκευή 23 Ιουνίου από 8:30 – 13:30

Δευτέρα 26η Ιουνίου –  Παρασκευή 30η Ιουνίου 2017 από 8:30 – 13:30

Για περισσότερες πληροφορίες:

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Πυργετός Τρικάλων

τηλ. 2431025299

http://2epal-trikal.tri.sch.gr