Ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι η μείωση ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

 
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου εξετάζεται από την κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Εκπρόσωποι σούπερ μάρκετ υποστήριξαν, μιλώντας στο euro2day.gr, ότι αν το μέτρο είναι οριζόντιο «θα βοηθούσε λίγο». Η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους στα σούπερ μάρκετ, εκτιμούν στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας επιβεβαίωσε στο ieidiseis.gr ότι το θέμα της μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα είναι υπό συζήτηση. Ωστόσο, όπως επισήμανε, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σύνθετο, πολύπλοκο και πολύπλευρο και χρειάζεται ενδελεχής μελέτη. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει το θέμα για ωράριο στα καταστήματα και αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει καταλήξει σε πρόταση.

Νωρίτερα μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση, πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

 

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00

 

topontiki.gr