Ενδοκυβερνητικά μπερδέματα με ανασχηματισμό και εκλογές

Η κατηγορηματική δήλωση του Μητσοτάκη, δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, στο τέλος της τετραετίας, άναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

 
 

Με τις δημοσκοπήσεις να «χτυπούν καμπανάκια» για την κυβέρνηση, εκτός από τα διάφορα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στο προσκήνιο επανέρχονται και σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ώστε να τονωθεί το σχήμα το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, όταν αυτές στηθούν.

 

Ο Μητσοτάκης, βέβαια, έχει πει και ξαναπεί ότι δεν του αρέσουν οι δομικοί ανασχηματισμοί και ότι προτιμά να κάνει «σημειακές» παρεμβάσεις στην κυβέρνηση.

Ωστόσο κάποιες πληροφορίες λένε ότι, αν τελικά προχωρήσουν οι αλλαγές στο σχήμα, δεν αποκλείεται να δούμε και νέα πρόσωπα εκτός Ν.Δ. να εντάσσονται σε αυτό.

 

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η κυβέρνησή του είναι «ανοιχτή» σε πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό κύκλο.

Βεβαίως ήδη άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια. Σ’ ένα από αυτά πρωταγωνιστεί ο Νίκος Δένδιας καθώς σε κάποιους επικρατεί η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο λόγος, λένε, είναι ότι οι δύο άνδρες δυσκολεύονται να συντονιστούν στα ελληνοτουρκικά. Αυτό το σενάριο όμως έπαιξε και στο παρελθόν χωρίς να επιβεβαιωθεί. Κάτι ανάλογο αναμένεται και τώρα…

topontiki.gr