Ενδιαφέρον της “Ολυμπος” για τη Δωδώνη

 

olympos3

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές γαλακτοβιομηχανίες και επενδυτικά σχήματα φαίνεται ότι συγκέντρωσε η πρώτη και μη δεσμευτική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη».

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, που απομένει όμως να επιβεβαιωθούν επίσημα από τον πωλητή, την Αγροτική Τράπεζα, τρεις μεγάλες ξένες γαλακτοβιομηχανίες, η Arla, η Lactalis και η Friesland έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Από την Ελληνική πλευρά, φέρονται να έχουν συμμετάσχει η Όλυμπος των Αφών Σαράντη, η βιομηχανία παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, Ήπειρος και πιθανότατα επενδυτικό σχήμα υπό τον εφοπλιστή Β. Ρέστη.

Ειδικά για τις ελληνικές συμμετοχές, ενδέχεται να έχουν εισέλθει στο διαγωνισμό και άλλες εταιρίες ή επενδυτικά σχήματα, όπως των συνεταιριστών της Δωδώνης υπό την ΕΑΣ Ιωαννίνων, ενώ δεν αποκλείεται και οι ξένοι να είναι τελικά περισσότεροι.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι απ’ τους ενδιαφερόμενους πιθανότατα να έχουν συμμετάσχει, προκειμένου να αντλήσουν εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας και τις μεθόδους παραγωγής της «Δωδώνη», χωρίς να έχουν πρόθεση να καταθέσουν τελικά δεσμευτική προσφορά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

imerisia.gr