Ένας Τρικαλινός … για τη Ευρωβουλή

lioutas sakis 3

Ο Αθανάσιος Λιούτας γεννήθηκε το 1972 στα Σερβωτά Τρικάλων όπου και εξακολουθεί να κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε το 1999 από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της φυτικής παραγωγής.

Καταγόμενος από αγροτική οικογένεια και έχοντας την απαραίτητη επιστημονική γνώση, από νωρίς δραστηριοποιήθηκε στην αγροτική παραγωγή μέσω του σύγχρονου επιχειρηματικού πνεύματος.

Δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής θερμοκηπιακών καλλιεργειών στη χώρα, παράγοντας και μεταποιώντας κυρίως επιτραπέζιες ντομάτες. Πιστεύοντας στις δυνατότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα επέκτεινε τις δραστηριότητές του στον συγκεκριμένο κλάδο παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία έχουν ως βάση την πρωτογενή παραγωγή της Θεσσαλίας.

Ενεργό και δραστήριο μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας, το 2006 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, επανεξελέγη πρώτος σε ψήφος στο τμήμα Μεταποίησης το 2011, αναλαμβάνοντας το ίδιο έτος καθήκοντα γενικού γραμματέα.

Ο Αθανάσιος Λιούτας είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νίκη Παπαγεωργίου και πατέρας τριών παιδιών.

Ο κ. Λιούτας ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

.