Ένας… μικρός Αη Γιώργης πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου

Σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, μετατρέπεται το τελευταίο διάστημα ο χώρος πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα, τον «Μύλο των ξωτικών».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετούς μήνες αθλητικός διάδρομος με ταρτάν, που χρησιμοποιούν αρκετοί Τρικαλινοί που αθλούνται εκεί, περπατώντας ή τρέχοντας δίπλα στα ήσυχα και γάργαρα νερά του Αγιαμονιώτη ποταμού, θυμίζοντας έναν μικρό Αη Γιώργη και αποτελώντας έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου και άθλησης στην πόλη, μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον.

Το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά και η ξύλινη περίφραξη, ενώ στα παρτέρια που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο, αναμένεται να προστεθούν συστοιχίες δέντρων, λουλούδια και αρκετό πράσινο. Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και καθίσματα, για όσους αναζητούν λίγες ανάσες δροσιάς και αναψυχής σ’ ένα τόσο όμορφο χώρο.

Ένας αναξιοποίητος επί πολλά χρόνια χώρος, επιτέλους αξιοποιείται από την Δημοτική Αρχή και το πάρκο Ματσόπουλου που έτσι κι αλλιώς αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, αποκτά ακόμη καλύτερη εικόνα για Τρικαλινούς και επισκέπτες.