Έναρξη τμήματος Γαλλικών στην ΧΕΝ Τρικάλων

xen_trikalon

Η ΧΕΝ Τρικάλων στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων ανακοινώνει την έναρξη Τμήματος Γαλλικών.

Το μάθημα γαλλικής γλώσσας που προτείνουμε έχει συγκεκριμένους επικοινωνιακούς στόχους καθώς πρόκειται για μια προσέγγιση του προφορικού κυρίως λόγου.

Θα δουλευτούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που θα δώσουν εφόδια στους μαθητές ώστε να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα  σε πραγματικές συνθήκες όπως τα πλαίσια ενός ταξιδιού, ανταλλαγής email, ή ακόμα και μιας γνωριμίας μέσω Facebook. Έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών.

• Απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη κάποια γνώση της γαλλικής.

• Ο βασικότερος στόχος αυτού του μαθήματος είναι η χρήση της γλώσσας στην καθημερινότητα. Έτσι σαν διδακτικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η εικόνα, τα παιχνίδια ρόλων, και ο διάλογος.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τοπικό κέντρο Ζάππα 9 Δευτέρα έως και Παρασκευή 6:00-9:00 το απόγευμα στο 24310-27424 begin_of_the_skype_highlighting 24310-27424 end_of_the_skype_highlighting καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ομάδες Βιβλίου της ΧΕΝ Τρικάλων

Μέσα στον Νοέμβριο, θα αρχίσει της συναντήσεις της μια δεύτερη ομάδα βιβλίου στο Κέντρο ΧΕΝ Τρικάλων. Η νέα ομάδα θα ασχοληθεί με έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους συγγραφείς τον Ισίδωρο Ζουργό και το πρόσφατο μυθιστόρημά του  «Ανεμώλια».

« Ένα βιβλίο για την ανδρική φιλία και την φυγή». Για την απόδραση πέντε φίλων από την ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και την δίψα για την αναζήτηση της νεότητας. « Οι άνδρες όταν έχουν ανάγκη να αισθανθούν νέοι, φεύγουν, παλιά έκαναν πόλεμο» λέει ένας από τους ήρωες του βιβλίου.

Ίσως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο οι γυναίκες αναγνώστριες θα έχουν μια ευκαιρία να δουν με μια άλλη ματιά τον κόσμο των ανδρών, τις ανασφάλειές τους, τον τρόπο σκέψης τους και τις αντιδράσεις τους και να τα συγκρίνουν με τον δικό τους γυναικείο συναισθηματικό κόσμο. Μέσα από τα θέματα που προκύπτουν από τη μελέτη του βιβλίου, μέσα από τη συζήτηση στην διάρκεια των συναντήσεων τα μέλη της ομάδας θα μπορέσουν:

• να συζητήσουν για τις μορφές αυτής της «ασφυκτικής καθημερινότητας»
• πότε, πως και γιατί προκύπτει η ανάγκη της απόδρασης και της φυγής
• ποιοι και γιατί είναι περισσότερο ευάλωτοι
• αν διαφορετικά εκδηλώνεται η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών
• με ποιο τρόπο μπορεί να επιστρέψει κανείς στην νεανική του ηλικία και πόσο είναι συγκρίσιμες οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις ανδρών και γυναικών όταν αφορούν αποφάσεις καθοριστικές και στιγμές δύσκολες στην ζωή τους.

Αυτές θα μπορούσαν να είναι ίσως μερικές από τις ερωτήσεις προς συζήτηση αλλά τα θέματα θα βγουν από κοινού με την συμμετοχή των υπευθύνων και των μελών. Οι συναντήσεις της ομάδας δεν θα ξεπεράσουν τις 6 έως 7 και θα είναι δίωρης διάρκειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τοπικό κέντρο Ζάππα 9 Δευτέρα έως και Παρασκευή 6:00-9:00 το απόγευμα στο 24310-27424 begin_of_the_skype_highlighting 24310-27424 end_of_the_skype_highlighting καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

xen3kala@gmail.com.