Έναρξη παραστάσεων για την «Μήδεια» στον Μύλο Ματσόπουλου

 

mideia

 

 

 

 

Ξεκινούν απόψε στο Μύλο Ματσόπουλου οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Μήδεια». Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή στην οποία συμμετέχουν εκατό και πλέον Τρικαλινοί, με τον σκηνοθέτη Βασίλη Νανάκη να συνεργάζεται με πέντε ηθοποιούς και τον συνθέτη Ανδρέα Τσέγα με μια πλειάδα μουσικών, τραγουδιστών και χορωδών, οδηγώντας τον θεατή, ο ένας υποκριτικά και ο άλλος μουσικά, στα μονοπάτια και τις άβατες σκέψεις της Μήδειας.

Η «Μήδεια»- ένα έργο που αντέχει εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια- είναι το πρώτο ψυχολογικό δράμα που έχει γραφεί, έχει γίνει κτήμα ανθρώπων της τέχνης σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχει παρουσιαστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Οι πέντε ηθοποιοί  που συμμετέχουν στην παράσταση είναι οι Ανδρέας Γαλαράς,  Χριστίνα Σκρέτα, Σοφία Λαγού, Ζωή Γεραγόρη και Γωγώ Μπαρμπάτη. 

Επίσης παίρνουν μέρος οι σολίστες Ελένη Ζιάκα διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και Θωμάς Σιώμος τραγουδιστής-συνθέτης, καθώς και πολλές ομάδες χορωδών.

Για την κατασκευή του σκηνικού και τα σκηνικά αντικείμενα ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον γλύπτη Κων/νο Καρανίκα και τον αρχιτέκτονα Θεόδωρο Τέτσιο.

Οι φωτισμοί είναι του Αχιλλέα Τσιαμάντα και οι φωτογραφίες του Γιώργου Κώτση.

Το μακιγιάζ είναι της Έλλης Κυριαζίδου, ενώ το γραφιστικό μέρος (σχεδιασμός αφίσας και flayers) ανέλαβαν ο Θανάσης Τεντολούρης και η Βιργινία Μπαράκου από τους Un Common Partners. 

Η παράσταση θα επαναληφθεί και αύριο Παρασκευή και θα συνεχιστεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (9-10/6) καθώς και τα επόμενα δυο Παρασκευοσαββατοκύριακα (15-16-17/6 και 22-23-24/6).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων για τις  κρατήσεις και άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6944 901886.

Ώρα έναρξης  9:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ / φοιτητικό 8 ευρώ