Έναρξη εγγραφών για Σπουδές στη Γαλλία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ανακοινώνει ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών 2021-2022 για το πρώτο έτος σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια  και θα δέχεται καθημερινά κατόπιν προσωπικού ραντεβού υποψηφίους από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου .

Η αίτηση εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο υποβάλλεται μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 13 Μαρτίου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της Γ’ Λυκείου. Είναι ωστόσο δυνατό να κάνει ο υποψήφιος αυτή την αίτηση και μετά από μία ή περισσότερες χρονιές αφού ολοκληρώσει τις σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρώτος γαλλικός πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών είναι το «Licence», το οποίο αποκτάται μετά από 3 χρόνια. Το πρώτο έτος σπουδών είναι το «L1».

Στη Γαλλία, για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο απαιτείται κατοχή του τίτλου «Baccalauréat». Κατά συνέπεια, οι Έλληνες μαθητές πρέπει να προσκομίσουν τον ισότιμο του τίτλο, δηλαδή το Απολυτήριο Λυκείου (με τις Πανελλαδικές εξετάσεις). Δεν υπάρχει όριο κατώτατης βαθμολογίας.

Απαιτείται γνώση των γαλλικών επιπέδου Β2, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες . Ωστόσο, μπορεί ένα πανεπιστήμιο να απαιτήσει το C1.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι γνωρίζουν γαλλικά αλλά δεν διαθέτουν πιστοποίηση, μπορούν να δώσουν ένα τεστ γνώσεων (TCF) στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο γίνεται δεκτό από τα γαλλικά πανεπιστήμια.

  Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ 2410287508     και στο larissa@ifg.gr