Εντυπωσιακή προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη με ψηφίδες

Μια τεράστια προσωπογραφία του αξέχαστου Τρικαλινού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, φτιαγμένη  με ψηφίδες, ετοιμάζεται εδώ και κάποιους μήνες και πρόκειται το επόμενο διάστημα να τοποθετηθεί στην πρόσοψη, για να διακοσμήσει το μουσείο των Τρικάλων, που φέρει το όνομα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Δημιουργοί του τεράστιου ασπρόμαυρου ψηφιδωτού, που αποτελεί πραγματικά ένα έργο τέχνης, είναι οι Τρικαλινοί φίλοι Γιώργος Κουρμέτζας και Μιχάλης Κουφογιάννης, που το 2013 είχαν κατακτήσει την πρωτιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Μωσαϊκού στην Ιταλία.

Το έργο έχει εμβαδό 18 τετραγωνικά μέτρα και επειδή λόγω του όγκου του, δεν θα μπορούσε να δουλευτεί σε πάγκο ή σε εργαστήρι, ο δήμος Τρικκαίων τους έχει παραχωρήσει μια αίθουσα σε παλιό δημοτικό σχολείο της πόλης.

Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση του έργου οι δημιουργοί του απασχολούνται 6 με 8 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας ειδικά στρώματα ή και στα γόνατα κάποιες φορές.

Το ψηφιδωτό-προσωπογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη, πρόκειται εκτός απροόπτου να τοποθετηθεί στην πρόσοψη του μουσείου το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν τις γιορτές.

Φωτογραφίες του ψηφιδωτού: Θανάσης Καλλιάρας/Eurokinissi