Εμβολιασμός: Έρχεται η τρίτη δόση εμβολίου για υγειονομικούς

Η σαρωτική επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και τα πρώτα στοιχεία επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας φέρνουν ήδη από τον Αύγουστο… πονοκέφαλο για τη διαχείριση του φθινοπώρου, καθώς όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι, λόγω της ταχύτητας διασποράς, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν εκτεθειμένοι με το νέο στέλεχος του κορονοϊού και πολλοί, ειδικά όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα νοσήσουν. Αυτή η νέα πραγματικότητα θα πρέπει, βεβαίως, να συνδυαστεί με τη διακεκηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει γενικά περιοριστικά μέτρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί αποφάσεις να μην ληφθούν ως τις 6 Αυγούστου, όταν και ο κ. Μητσοτάκης έχει προσδιορίσει την άνω τελεία που θα βάλει για δύο εβδομάδες το κυβερνητικό σχήμα, πλην όμως αυτές θα ακολουθήσουν προς το τέλος Αυγούστου και θα αφορούν πολλά μέτωπα. Φαίνεται, για παράδειγμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι στο τραπέζι για το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από τους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, τους πολύ ηλικιωμένους, αλλά και τους ιδιαίτερα ευπαθείς.

Θα δοθεί μεν χρόνος ως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρώσουν το σχήμα τους και όσοι καθυστέρησαν, από ένα σημείο και μετά, όμως, αναμένεται να ξεδιπλωθεί ο γνωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για μια «αναμνηστική» δόση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανοσία. Εκτιμάται ότι αυτή η τρίτη δόση, όποτε και να προγραμματιστεί, θα γίνει με εμβόλια Pfizer και Moderna, ανάλογα και με τις παραλαβές, καθώς τα συμβόλαια παραλαβών της Ε.Ε. με την AstraZeneca και την J&J εκπνέουν στο τέλος του έτους.

fimotro.gr