Εμφαση και στη ζωγραφική παράδοση των Τρικάλων

ZOGR2

Τρόπους να δοθεί έμφαση και στη ζωγραφική παράδοση των Τρικάλων, με αφορμή το έργο του συντοπίτη Μενέλαου Καταφυγιώτη, αναζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και σπουδαστές εργαστηρίου ζωγραφικής.

Οι μαθητές του εργαστηρίου του ζωγράφου – χαράκτη κ. Ηλία Κοτσίρα, επισκέφθηκαν με τον δάσκαλό τους και καθηγητές καλλιτεχνικών, το Δημαρχείο Τρικκαίων, προετοιμαζόμενοι για τις εξετάσεις στη ΑΣΚΤ. Αφορμή και αιτία, η ύπαρξη δύο έργων του μεγάλου τρικαλινού ζωγράφου στο Δημαρχείο (γραφείο Δημάρχου και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), τα οποία απετέλεσαν πηγή μελέτης για τους μαθητές.

ZOGR5

 

Ο κ. Κοτσίρας ανέπτυξε στον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο κ. Βασιλένα Μητσιάδη, σκέψεις για τον τρόπο οργάνωσης των καλλιτεχνικών (ζωγραφικής και χαρακτικής) θεάτρων στην πόλη των Τρικάλων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν σαφής: δεν χρειαζόμαστε μουσεία που «μυρίζουν φορμόλη», αλλά ζωντανούς χώρους, ικανούς να συνδυάσουν μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε στους μαθητές τις σκέψεις του Δήμου για θέματα χωροθεσίας της υπό ανάπτυξη δράσης για την καλλιτεχνική έκφραση. Οι υπαρκτοί χώροι μπορούν να συνδυαστούν με περιοδικές εκθέσεις και γενικότερη δημιουργική παρέμβαση των νέων της πόλης, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, σε συνδυασμό με σχέδια και ετοιμασίες του Δήμου Τρικκαίων, για απόκτηση πρόσθετων χώρων.