Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Μάξιμος Σαράφης» – Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αργά το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του προσδιορίστηκε από την Προανακριτική για τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ εισαγγελίας και Προανακριτικής Επιτροπής μήπως η κατάθεσή του γίνει νωρίτερα.

Η εμφάνιση του προστατευόμενου μάρτυρα ήρθε λίγες ώρες μετά την εισαγγελική απάντηση που δόθηκε στο αίτημα της Προανακρικτικής Επιτροπής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διασφαλιστεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η απάντηση δόθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν.Μπρακουμάτσο που τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι και οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν λόγο για τον τρόπο της εξέτασης τους.

Η εισαγγελική τοποθέτηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί υπόψη για την εξέταση του μάρτυρα από την προανακριτική.

Αυτοβούλως και αυτοπροσώπως

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως και αυτοπροσώπως και εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε το Προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και παρέλαβε κλήτευση για εξέτασή του στις 16.00 της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος.

Η απάντηση του Άρειου Πάγου που άνοιξε τον δρόμο

Στην άρση του αδιεξόδου με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων φαίνεται ότι οδήγησε η απάντηση του Αρείου Πάγου στο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής να διασφαλιστεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

in.gr