ΕΜΑ: Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό- Δεν συνδέεται με θρόμβωση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από εξέταση όλων των δεδομένων ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και δεν συνδέεται με τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί.

«Η επιτροπή κατέληξε σε ένα σαφές επιστημονικό συμπέρασμα: Αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Τα οφέλη του υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», είπε η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Εμερ Κουκ στη συνέντευξη Τύπου.

«Η επιτροπή κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο δεν σχετίζεται με την αύξηση του συνολικού κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων», συνέχισε η Κουκ.

Να σημειωθεί ότι χθες η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι προηγουμένως ο ΠΟΥ συνέστησε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις χώρες όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του κορονοϊού.

Liberal.gr