ΕΛΜΕ Τρικάλων : Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ακύρωση των σεμιναρίων της ντροπής

elmet13

Στη συνέχεια μιας αλυσίδας αντιδράσεων που υλοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολικών μονάδων ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση με τελική έκβαση τη μη διεξαγωγή των σεμιναρίων, η ΕΛΜΕ Τρικάλων με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση της αξιοπρέπειας του κλάδου διοργάνωσε κινητοποίηση και στην πόλη μας για τις 26-27 Ιουνίου κηρύσσοντας στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 2ο ΓΕΛ Τρικάλων, τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Δυστυχώς όμως ο Νομός σημείωσε μια θλιβερή πρωτιά, με πρωτοβουλία του Δ/ντή της Δ.Ε. Τρικάλων, κ. Τσέλιο κλήθηκε η αστυνομία να απομακρύνει από το χώρο τους διαμαρτυρόμενους καθηγητές με τη δικαιολογία της «παρακώλυσης της κυκλοφορίας», επειδή διαμαρτύρονταν στο πεζοδρόμιο μπροστά σε μια από τις εισόδους του σχολείου!

Ταυτόχρονα η πλειοψηφία των Δ/ντών συντάχθηκε με τις αποφάσεις του κλάδου και δεν εισέρχονταν στο χώρο του σεμιναρίου. Όταν όμως οι διοργανωτές του σεμιναρίου διαπίστωσαν ότι η Αστυνομία δε μπορούσε να επέμβει, επειδή ακριβώς δεν τελούνταν καμιά παρανομία, τότε ο Δντής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων προχώρησε σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια ανοίγοντας είσοδο του σχολείου που παρέμενε κλειστή για δεκαετίες και σκίζοντας πανό της ΕΛΜΕΤ που ήταν αναρτημένο σε αυτή. Μετά από αυτό μια μικρή ομάδα διευθυντών τρέχοντας σαν κυνηγημένοι-από τη συνείδησή τους άραγε;- εισήλθε στο χώρο των σεμιναρίων.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων πιστή στις αρχές του κλάδου συνεχίζει και αύριο Παρασκευή 27/6 την κινητοποίησή της και καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κάθε ενεργό πολίτη αυτής της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το χώρο του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων στις 8 το πρωί ώστε να αποτραπεί έστω και την ύστατη, ώρα η διεξαγωγή των σεμιναρίου της ντροπής.
Ισχύουν και για αύριο οι στάσεις εργασίας της ΕΛΜΕΤ και ΟΛΜΕ όπως ήδη έχουν ανακοινωθεί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ

.