EΛΜΕ Τρικάλων συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/4/2025 στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 7μ.μ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ,

 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Με μια εξωφρενική, πρωτοφανή απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας θέτει την εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά  Χρύσα Χοτζόγλου σε ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ. Η απόφαση αυτή του Υπουργού είναι κόντρα όχι μόνο στο μεγάλο κύμα κινητοποίησης και συμπαράστασης ενάντια στη μεθόδευση της απόλυσης της Χ.Χ. με αποκορύφωμα την απεργία της 23/10, αλλά  προσπερνά επί της ουσίας μέχρι και την γνωμοδότηση του Πειθαρχικού που ομόφωνα τάχθηκε κατά της αργίας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες! Έχουν φτάσει στο σημείο να προχωράνε σε αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια μόνο και μόνο για να φτιάξουν πιο αυστηρό πλαίσιο επιβολής ποινών.

Η επίθεση που δέχεται ο κλάδος των εκπαιδευτικών αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι δεν είναι τυχαία! Παρά τις διώξεις και την τρομοκρατία, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν  αταλάντευτα: 

  • να προτάσσουν στους αγώνες τους τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών,
  • να διδάσκουν στους μαθητές την αλήθεια και το δίκιο, διαπαιδαγωγώντας τους με αξίες και ιδανικά.
  • να παλεύουν, σε συμμαχία με τους μαθητές και τους γονείς τους, κόντρα στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά!

Φοβούνται τα εκατομμύρια εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που βούλιαξαν τους χώρους των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 28/2. Φοβούνται τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στα μεγαλειώδη απεργιακά συλλαλητήρια. Φοβούνται την τεράστια συμμετοχή στην απεργία όπως και σε όλη την Ελλάδα, με πολλά σχολεία να κλείνουν, δείχνοντας τη μεγάλη δύναμη του αγωνιζόμενου λαού.

Πρόκειται για πρωτοφανή κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων, όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά γενικότερα ενάντια στην συνδικαλιστική δράση.

Στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας βιομηχανίας συνδικαλιστικών διώξεων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, παραπέμπονται αυτές τις μέρες σε πειθαρχικά, επειδή υλοποιούν τις αποφάσεις του κλάδου! 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  σε γενικό ξεσηκωμό! Να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις! Οι διώξεις, οι απολύσεις, τα πειθαρχικά δεν αφορούν μόνο τους διωκόμενους, αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η απόφαση για την Δυνητική Αργία της Χρύσας Χοτζόγλου και όλα τα πειθαρχικά!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/4/2025 στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 7μ.μ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΖΙΑΚΑ