ΕΛΜΕ Τρικάλων: Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα των εκπαιδευτικών, που παρά τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, συμμετείχαν και φέτος με συντριπτικά ποσοστά στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ.

Και στα Τρίκαλα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι συνάδελφοι συμμετέχουν με συντριπτικά ποσοστά στην Απεργία-Αποχή της ΟΛΜΕ, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει η ΕΛΜΕΤ για τα 42 σχολεία του νομού μας έχουμε: 14 στα 21 Γυμνάσια, 10 στα 13 Λύκεια και 4 στα 8 ΕΠΑΛ,  μέχρι και σήμερα, σύνολο 28 σχολείων:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ-ΕΠΑΛ
1.   1ο Γυμνάσιο Τρικάλων 1.   1ο ΓΕΛ Τρικάλων
2.   2ο Γυμνάσιο Τρικάλων 2.   2ο ΓΕΛ Τρικάλων
3.   3ο Γυμνάσιο Τρικάλων 3.   3ο ΓΕΛ Τρικάλων
4.   4ο Γυμνάσιο Τρικάλων 4.   6ο ΓΕΛ Τρικάλων
5.   5ο Γυμνάσιο Τρικάλων 5.   7ο ΓΕΛ Τρικάλων
6.   6ο Γυμνάσιο Τρικάλων 6.   8ο ΓΕΛ Τρικάλων
7.   9ο Γυμνάσιο Τρικάλων 7.   ΓΕΛ Βαλτινού
8.   1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας 8.   ΓΕΛ Φαρκαδόνας
9.   2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας 9.   ΓΕΛ Καλαμπάκας
10.       Γυμνάσιο Πρίνου 10.       ΓΕΛ Πύλης
11.       Γυμνάσιο Βαλτινού 11.       1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
12.       Γυμνάσιο Μεγ. Καλυβίων 12.       2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων
13.       Μουσικό Σχολείο Τρικάλων 13.       ΕΠΑΛ Πύλης
14.       ΓυμνάσιοΜεγαλοχωρίου 14.       Εσπερινό ΕΠΑΛ

          Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών(ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΕΙΛΕ) για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο.

Μετά την νέα αντιδημοκρατική προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια για να ακυρώσει το δικαίωμα μας στην απεργία σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία  παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, καλούμε όσους/ες διευθυντές/τριες είχαν συγκαλέσει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων/ουσων  για αύριο να την αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα.

 

 Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία!

 Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΤ