Ελληνικό: Ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων – Την Παρασκευή η επίσημη τελετή

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ελληνικό για την κατεδάφιση κτιρίων του πρώην αεροδρομίου.   Οι μπουλντόζες έπιασαν από νωρίς σήμερα το πρωί δουλειά ενώ στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου επενδυτικού σχεδίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε με πέντε κτίρια. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα συνδεόμενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ’ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα.   Σύμφωνα με την απόφαση για την ανάπλαση του χώρου η διαδικασία της κατεδάφισης μπορεί να γίνει ως τις 31 Οκτωβρίου με επιβάρυνση του αγοραστή, δηλαδή της Lamda Development, ή του εγγυητή του.

Οι κατεδαφίσεις ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό του παλιού Δυτικού Αεροδρομίου, το οποίο χρησιμοποιούσε η παλιά κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία.   Μεταξύ των 93 κτιρίων είναι οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων έως το 1965 και ορισμένα κτίρια της παλιάς αμερικάνικης βάσης κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η επένδυση περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης – διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και την πλήρη διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας καθώς και την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με το πλάνο, θα χτιστεί επίσης το καζίνο και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Πηγή: www.lifo.gr