Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – «Τρίποντα Ζωής»

basket 1

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1958, και το παράρτημα Τρικάλων λειτουργεί από το 1993.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει ως κύρια πολιτική:

 Την φροντίδα και την κοινωνική αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες από καρκίνο συνανθρώπους μας.
 Την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σε ασυμπτωματικά άτομα.
 Να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πάσχοντες από καρκίνο και στα μέλη της οικογενείας τους.

Δράσεις Του Παραρτήματος Τρικάλων

Λειτουργούμε εθελοντικά, συνεχώς από το 1993. παρέχουμε ενημέρωση για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, όπως:
1. Έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του Μαστού.
2. Έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του Παχέος Εντέρου.
3. Ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη του Καρκίνου
4. Λειτουργούμε Συμβουλευτικό Κέντρο Διδαχής Αυτοεξέτασης του Μαστού
5. Προγραμματίζουμε για το 2014
 Εκπαίδευση Λειτουργών Υγείας στη Νοσηλευτική και Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων προσβληθέντων από καρκίνο και των συγγενών τους.
 Δημιουργία / Λειτουργία ιστοσελίδας με σκοπό την ενημέρωση και παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου, καθώς και των δράσεων του παραρτήματος.

«Τρίποντα Ζωής 2014»

Με την ελπίδα και την ευχή για επανάληψη αυτού του σημαντικού γεγονότος, από τη θέση αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον εντεταλμένο Σύμβουλου Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ευθύμη Ρετζιά, τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας του Αίολου Τρικάλων, τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας των Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του αγώνα, γιατί με τη δράση τους αυτή δείχνουν το Κοινωνικό τους πρόσωπο και στηρίζουν οικονομικά το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία έχει σαν οικονομικό πόρο τον «οβολό» των συνανθρώπων μας.

Γι΄αυτό είμαστε βέβαιοι ότι αγοράζοντας ένα εισιτήριο για τον αγώνα, βάζουμε τρίποντο στην πρόληψη του καρκίνου, να είσαι εκεί.

.