Ελίζα “Vouloir c’est pouvoir”

log  parastash

26-27-28 / 3 / 2014 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων παρακολούθησαν μια παράσταση που καθηλώνει κάθε θεατή μικρό και μεγάλο.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με δράση και περιπέτεια, ξιφομαχίες, ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και έναν πράσινο παπαγάλο. Η υπόθεση του έργου είναι η εξής:

Πριν από 4 αιώνες στην ταβέρνα «Το κόκκινο λιοντάρι» που βρισκόταν, στο λιμάνι του Πλύμουθ, εργαζόταν η Ελίζα, μια κοπέλα που είχε μεγάλη θέληση και πολύ εξυπνάδα. Όλοι αγαπούσαν την Ελίζα όμως εκείνη είχε δώσει την καρδιά της στον Πάτρικ, που ήταν αξιωματικός και έφυγε σε μακρινό ταξίδι. Η δύναμη της θέλησης, της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης ήταν αρκετά μεγάλη και η Ελίζα μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερε να συναντήσει τον αγαπημένο της και…η συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου.

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί μας καθήλωσαν κυριολεκτικά και μας προσέφεραν γέλιο και συγκίνηση, τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια μας μετέφεραν σε αράπικα παζάρια και μαυριτανι¬κά παλάτια, η ιδιαίτερη μουσική και οι εντυπωσιακές προβολές μας βοήθησαν να παρακολουθήσουμε ναυμαχίες, ναυάγια και ξιφομαχίες.

Όλα ήταν υπέροχα, ο ήχος, η μουσική, τα σκηνικά. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, διότι έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές όλων των τάξεων να παρακολουθήσουν το υπέροχο θεατρικό έργο «Ελίζα» και να διδαχθούν αξίες διαχρονικές όπως είναι: η αγάπη που μεταμορφώνει ακόμα και τη θυσία σε χαρά, η θέληση που σε υποχρεώνει να νικάς, όταν το λογικό σου, σου λέει ότι έχασες, η πίστη που είναι η δύναμη της ζωής και η ελπίδα που τελευταία πεθαίνει.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

.