Έλεος: Λίγο σεβασμό βρε παιδιά…

Γέμισαν παντού συνθήματα τις τελευταίες μέρες τα Τρίκαλα. Τοίχοι, πινακίδες, ταμπέλες, πεζοδρόμια, όλα έγιναν βορά στα χέρια κάποιων νεαρών προφανώς, που δεν διστάζουν να γράψουν το σύνθημα τους ή το όνομα της αγαπημένης τους ομάδας, όπου βρούνε.

Δικαιολογημένα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την αγανάκτηση του, αντικρύζοντας αυτές τις άκρως θλιβερές εικόνες. Ιδού η αντίδραση του στα socialmedia:

«Γιατί τόση βρωμιά γύρω μας;

Γιατί ανεχόμαστε τον κάθε ατάλαντο που νομίζει πως κάνει γκράφιτι, να γράφει ακόμη και στην Κεντρική Γέφυρα (μα στο μνημείο ρε κάφρε;), τον κάθε τρελαμένο φίλαθλο της ΑΕΚ ή του ΑΟΤ (κι γράφω αυτές συγκεκριμένα γιατί είμαι φίλαθλος και των δυο ομάδων) που μας έχει διαλύσει κάθε πινακίδα, ακόμη και αυτές που βάλαμε προχθές στο πάρκο του Αη Γιώργη, που δεν έχουν αφήσει σήμα κυκλοφορίας καθαρό, που καταστρέφουν ακόμη και τις νέες στάσεις λεωφορείων, που κολλάνε αυτοκόλλητα ακόμη και στο σήμα για την είσοδο ασθενοφόρου;

Κάνω έκκληση σε όλους μας. Αν τους πετύχετε να χαλάνε την κοινή μας περιουσία, να βρωμίζουν τη ζωή και την οπτική μας, πείτε τους μία κουβέντα, νουθετήστε τους.

Καλώ τους οργανωμένους συλλόγους των ομάδων να καταδικάσουν στην πράξη τέτοιες πρακτικές και να κανονίσουμε μέσα στον Μάιο μία οργανωμένη προσπάθεια (μαζί με τον Δήμο) να σβήσουμε όλες αυτές τις ασχήμιες.

Είμαστε μία διαφορετική ωραία, ανοιχτή, πολιτισμένη κοινωνία.

Με λίγη κοινή προσπάθεια, μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτερη».