Έλενα Παπαδοπούλου- Η σύμβουλος που αναζητά την «άλλη Ευρώπη»

papadopoulou elena

Πρόσωπα φρέσκα με προοδευτικές ιδέες και μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων, δεν θυμίζουν σε τίποτα τα “golden boys” που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια, η Οικονομολόγος, σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Ευριπίδη Τσακαλώτου και κόρη του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου συμμετέχει επισήμως στην διαπραγματευτική ομάδα της χώρας.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το “Έθνος της Κυριακής”, από την πρώτη στιγμή έπεσαν στα βαθιά νερά, καθώς πρέπει με στοιχεία και αριθμούς να πείσουν για την ορθότητα των ελληνικών θέσεων.

Βασικό ατού: οι γνώσεις που έχουν σε οικονομικά θέματα.

Διακρίνονται επίσης για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, που μπορούν να «υπηρετήσουν» και λόγω του νεαρού της ηλικίας.

Να σημειωθεί πως επικεφαλής της ανανεωμένης διαπραγματευτικής ομάδας είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται και οι «παλαιοί» Τ. Παυλόπουλος και ο Δ. Λιάκος.

Το νέο αίμα στην ελληνική αποστολή είναι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο Μιχάλης Νικολακάκης και η Έλενα Παπαδοπούλου.

Έλενα Παπαδοπούλου- Η σύμβουλος που αναζητά την «άλλη Ευρώπη»

Είναι η μόνη γυναίκα στην ομάδα κρούσης των οικονομολόγων, που δίνουν τη μάχη των αριθμών στη βελγική πρωτεύουσα. Προέρχεται από μία έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια στα Τρίκαλα ενώ οι γνώσεις που έχει σε οικονομικά θέματα είναι το δυνατό χαρτί της.

Η Έλενα Παπαδοπούλου (από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου) είναι ένα πνεύμα ανήσυχο που έχει δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρεται πως είναι ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

.