Ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα

“O κυβερνητικός σχεδιασμός, είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό”, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο MEGA. 

«Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες», συνέχισε ο κ. Σκέρτσος, τονίζοντας παράλληλα ότι «το lockdown έχει κρατήσει πάρα πολύ και μπορεί πλέον να φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Τον επόμενο χρόνο πρέπει να συμβιώσουμε με τον ιό και τα κρούσματα. Τα κρούσματα θα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο σε ομάδες που δεν είναι υψηλού κινδύνου, αλλά ο ιός θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας» ανέφερε επίσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ, σχετικά με την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κοζάνη και τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, επισήμανε: «Όλοι θέλουμε να ανοίξουν, και να λειτουργήσει η οικονομία και η εκπαίδευση. Αυτή την προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δεν θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό».

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος, πρόσθεσε πως: «Τον Απρίλιο θα έχουμε τους διπλάσιους εμβολιασμούς στην Ελλάδα. Στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς στο γενικό πληθυσμό κάτω των 60 ετών».O