Ελαστικά με σογιέλαιο: Δεν γλυστράνε! Εχουν καλύτερα κρατήματα

Η μέχρι τώρα εμπειρία, μας λέει ότι το λάδι στο δρόμο δεν είναι καλό να έρχεται σε επαφή με τα ελαστικά μας…

Η Goodyear όμως έχει άλλη άποψη και μάλιστα βραβεύτηκε για αυτή

Η Goodyear Tire & Rubber Company κέρδισε το κορυφαίο διεθνές βραβείο «Tire Technology International Award» για την Καινοτομία και Αριστεία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Επίδοση της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τεχνολογίας Ελαστικών 2018 στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Η βραβευμένη τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη από την Goodyear στην εφαρμογή του σογιέλαιου στην ένωση πέλματος των ελαστικών, ως αντικατάσταση του παραδοσιακού πετρελαίου.

Τα τελευταία χρόνια, η Goodyear συνεργάστηκε με την United Soybean Board για την ανάπτυξη τεχνολογίας βασισμένης σε σόγια για να βελτιώσει την απόδοση των ελαστικών της. Μετά από εκτεταμένες έρευνες και οδικές δοκιμές, αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα σε δύο νέα ελαστικά της Goodyear – το Assurance WeatherReady και το Eagle Enforcer All Weather.

Η Goodyear ανακάλυψε ότι το λάδι σόγιας θα μπορούσε να βελτιώσει την ευκαμψία των ελαστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες, βοηθώντας το καουτσούκ να παραμείνει εύκαμπτο σε ψυχρές καιρικές συνθήκες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την πρόσφυση σε βροχή και χιόνι.

thetoc.gr