ΕΛ.ΠΥ.ΔΑ – Αντιπυρική Προστασία 2020

Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το απερχόμενο χειμώνα και η ανομβρία που επικρατεί είναι η πρώτη και η μέγιστη απειλή για το φετινό καλοκαίρι !!!!

Η  ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της χώρας αυτή την στιγμή στο κομμάτι της ΠΡΟΛΗΨΗΣ κρίνετε επιβεβλημένη και πρέπει η πολιτεία να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα  για την σωστή προετοιμασία των δασών για το καλοκαίρι.

Κάθε καθυστέρηση επαναφοράς των ήδη εκπαιδευμένων συναδέλφων μας του προγράμματος ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ είναι ένα βήμα πιό κοντά στην στέρηση της χώρας απο πολύτιμη Δασική έκταση.

Τέλος οι μεμονωμένες προσλήψεις από τον εκάστοτε Δήμο δεν καλύπτουν ουσιαστικά το πρόβλημα καθώς απαιτείται ειδικευμένη εργασία στο Δάσος κάτι το οποίο μας καθιστά ως οι μοναδικοί στο είδος για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

  1. Επαναφορά των ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΌ ΔΡΆΣΗ για την ΆΜΕΣΗ ανάληψη δράσης στο πεδίο.
  1. Αξιοποίηση των ιδίων επικουρικά και ώς ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ αφού ήδη κατα την διάρκεια της εργασίας τους θα έχουν ελαχιστοποιήσει στο μέγιστο την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

 

Ευελπιστούμε πως θα έχουμε και την στήριξη σας στις προσπάθειές μας  για την την ενίσχυση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης με αξιόμαχο στελεχειακό δυναμικό ΠΡΟΛΗΨΗΣ!!!!